fbpx
Anda serius nak kawal kencing manis, gout dan darah tinggi. Nak cergas, NAK kuat macam dulu-dulu! Nak tidur lena, Nak cergas. Dapatkan diskaun 5% dan free pos.
NAK DISKAUN

Blog Kami

Kongsi tips hidup lebih sihat mental dan fizikal. Simple dan mudah difahami.

Penyakit Tiga Serangkai : Apakah Punca Berlaku?

Penyakit Tiga Serangkai : Apakah Punca Berlaku?

DITULIS OLEH : Siti Nuraishah Penyakit tiga serangkai sudah tidak asing lagi dalam kalangan rakyat Malaysia kerana dikatakan penyakit ini telah membunuh ramai orang bahkan menjadi salah satu punca utama kematian rakyat Malaysia. Penyakit tiga serangkai iaitu penyakit...

Covid-19 bahaya yang terpaksa ditelan untuk pesakit kronik

Covid-19 bahaya yang terpaksa ditelan untuk pesakit kronik

Dimasa krisis pandemik Covid-19 ketika ini, ramai sedar akan bahaya yang bakal menimpa mereka jika terkena wabak berkenaan. Assalammualaikum dan salam sejahtera, terlebih dahulu kami ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2021 (Yeehaaaaa) kepada pembaca yang budiman....

Pengsan di sekolah, umur 12 tahun disahkan hidap kencing manis

Pengsan di sekolah, umur 12 tahun disahkan hidap kencing manis

Ini cerita benar yang terpampang didepan mata saya sendiri pada pertengahan tahun 2019. Kami telah dijemput untuk berkongsi kebaikan produk disebuah rumah sekitar Batu Pahat, Johor. Macam biasa, kami tak terfikir pun siapa yang bakal kami jumpa. Lagipun, setiap kali...

Nak tahu berapa jumlah gula untuk kena kencing manis?

Nak tahu berapa jumlah gula untuk kena kencing manis?

Berapa jumlah gula diperlukan untuk kena kencing manis? “Aku bukannya makan manis banyak sangat pon, boleh kena kencing manis jugak! Leceh lah” Mungkin lebih kurang macam ni apa yang anda fikir dalam hati saat pertama kali bersua dengan penyakit kencing manis atau...

3 Cara Sihat Tanpa Ubat

3 Cara Sihat Tanpa Ubat

Percaya atau tidak.. 3 perkara yang bakal saya kongsikan adalah simple tapi sangat sukar untuk dibuat Walaupun hampir tanpa kos kerana telah termasuk dalam kehidupan seharian kita Cuma ada penambahan sikit je. Baca dahulu sampai habis ye lagi-lagi point no. 3, takut...

Share This